Η προστασία από την αρνητική πλευρά των άλλων έχει γίνει μια δύσκολη υπόθεση που επηρεάζει την καθημερινότητά μας. Φαίνεται ότι όσο περισσότερο προσπαθείς να παραμένεις θετικός, τόσο περισσότερο εμφανίζονται άνθρωποι με σκοπό να σε δοκιμάσουν. Χρειάζεται κάποια παρατήρηση για να αναγνωρίσεις ανθρώπους και καταστάσεις που είναι εκεί μόνο για να κλέψουν τη χαρά σου και να σου αποστερήσουν την ηρεμία σου.

Προστατεύσου με 6 απλούς τρόπους και κάνε την καθημερινότητα σου καλύτερη.

1. Μείνε μακριά από τα κουτσομπολιά.

Απέφυγε τα.

Αυτό που κάνει το κουτσομπολιό είναι να ζωγραφίσει μια εντύπωση. Κατόπιν μπαίνουμε στη διαδικασία να κρίνουμε. Όταν αρχίζεις να κρίνεις τους ανθρώπους πριν γνωρίσεις την αλήθεια τους, αυτό αντανακλά εσφαλμένα σε εσένα.

Σε κάνει να νιώθεις ευάλωτος.

Αν όμως κάτι είναι σημαντικό για εσένα, μην διστάσεις να απευθυνθείς κατευθείαν σε εκείνους που αφορά. Σε κάθε περίπτωση να είσαι σίγουρος ότι η πλειοψηφία των κουτσομπολιών συμβαίνουν εξαιτίας παρεξηγήσεων περισσότερο, παρά αληθινών γεγονότων.

2. Μην πηγαίνεις όπου δεν αισθάνεσαι ευπρόσδεκτος.

Ακόμη και όταν κανείς δεν σου έχει πει ρητά πως νιώθει για σένα, εμπιστεύσου το ένστικτό σου. Η ενέργεια σε ένα δωμάτιο μπορεί εύκολα να γίνει αισθητή, και αν δεν αισθάνεσαι ευπρόσδεκτος, μην διστάσεις να αποχωρήσεις ευγενικά. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να αναγκάσεις τον εαυτό σου να είναι κοινωνικός με ανθρώπους που δεν ενδιαφέρονται πραγματικά αν είσαι εκεί ή όχι.

Υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που εκτιμούν την παρουσία σου, και αυτοί είναι οι άνθρωποι στους οποίους πρέπει να εστιάσεις.

3. Απέφυγε την επίθεση.

Κάποιοι θέλουν απλώς να αναδείξουν το χειρότερο σε σένα ή και να σε αναγκάσουν να γελοιοποιήσεις δημοσίως τον εαυτό σου. Μπορεί να είναι δύσκολο να παραμείνεις ήρεμος, γιατί γινόμαστε πολύ παρορμητικοί όταν πρόκειται να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας, σκέψου όμως τι θέλεις να πεις πριν το πεις, και τι θα συμπεράνει ο απέναντί σου από αυτό που θα πεις.

Πάρε μια αναπνοή, συνειδητοποίησε το κίνητρο και στη συνέχεια απάντησε ανάλογα.

Έχεις το δικαίωμα να υπερασπιστείς τον εαυτό σου αλλά φρόντισε να αντισταθείς στον πειρασμό να πεις πράγματα που χτυπούν κάτω από τη ζώνη σε μια προσπάθεια να βλάψεις τον άλλον. Με αυτόν τον τρόπο, παραμένεις στο ύψος σου και αποφεύγεις να πεις κάτι που εύκολα κάποιος θα μεταφέρει σε κάποιον τρίτο με σκοπό να σου κάνει κακό.

4. Βάλε σε εφαρμογή την πρόθεση που έχεις για την μέρα σου.

Αποφεύγεις πολλά λάθη όταν είσαι σε επαφή με τις αληθινές σου προθέσεις για κάθε τι σημαντικό που σε αφορά.

Μην αφήνεις την ημέρα, την εβδομάδα ή τον μήνα να συμβαίνει σε σένα. Προσπάθησε σε τακτά χρονικά διαστήματα να βάζεις σκέψη και κατεύθυνση σε αυτό που είναι σε ευθεία γραμμή με όλο σου τον εαυτό, με τους στόχους σου και με αυτό που θες να σε αντιπροσωπεύει για πάντα.

5. Απέφυγε να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους.

Όταν συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους, το μόνο που κάνεις είναι να επισημάνεις τα πράγματα που σου λείπουν, αντί να επικεντρωθείς στα δυνατά σου σημεία που θα σε πάνε μπροστά.

Κανείς δεν τα έχει όλα.

Πέρασε το χρόνο σου γιορτάζοντας όλα όσα έχεις καταφέρει, ανεξάρτητα από το πόσο μικρά ή μεγάλα είναι. Μάθε να εκτιμάς και να απολαμβάνεις όλα όσα έχεις και να μη διστάσεις να εργαστείς σκληρά για αυτά που είναι προτεραιότητα για εσένα και μόνο.

6. Μην προσπαθείς να τους ευχαριστήσεις όλους.

Γίνε αυτός που θέλεις πραγματικά να είσαι, αντί να προσαρμόζεις τον εαυτό σου στους ρόλους που επιβάλλουν άλλοι.

Χρησιμοποίησε όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να αποκτήσεις συναισθηματική απόσταση όταν αυτό είναι απαραίτητο, αλλά και ώστε να εμπιστευθείς τον εαυτό σου παραμένοντας σταθερός στις καθημερινές προκλήσεις αλλά και θετικός απέναντι σε ό,τι συμβαίνει που είναι και το ζητούμενο.

το άρθρο έχει δημοσιευτεί και στο queen.plus.

Ναταλία Δεληγιώργη

Certified Performance Coach

www.performancecoaching.gr

nd@performancecoaching.gr