EIT Digital Venture Program

Ιούνιος-Σεπτέμβριος 2019

Found.ation-EIT Digital

 

 

 

Tο Found.ation υλοποίησε το καλοκαίρι που μας πέρασε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το EIT Digital Venture Program με την υποστήριξη της EIT Digital, ένα accelerator πρόγραμμα όπου συμμετείχαν 8 επιλεγμένες startups από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

 

Για το διάστημα των εβδομάδων που ακολούθησαν μέχρι το Demo Day, οι startups είχαν τακτική και ουσιαστική στήριξη από επιλεγμένους mentors/coaches που τους ανατέθηκαν, ευκαιρίες δικτύωσης με έμπειρα στελέχη της αγοράς, καθώς και τη δυνατότητα παρακολούθησης webinars για μια ποικιλία σχετικών με τις δραστηριότητές τους θεμάτων (στρατηγική πωλήσεων, business strategy, νομικά ζητήματα, prototyping, επιχειρηματικές δεξιότητες, τεχνικές pitching κ.ά.

Ναταλία Δεληγιώργη founder της Performance Coaching Greece  ήταν ανάμεσα στους mentors/coaches που κλήθηκαν προκειμένου να βοηθήσουν τις 8 ομάδες να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του προγράμματος, να προετοιμαστούν κατάλληλα για το Demo Day καθώς, καθώς και να αναπτύξουν και να ολοκληρώσουν το MVP τους.

Επίσης, στα πλαίσια του διήμερου εντατικού Bootcamp που οργανώθηκε στις 10 και 11 Ιουνίου 2019 στις εγκαταστάσεις του Found.ation, παρουσίασε ένα workshop για τις δεξιότητες που χρειάζεται να αναπτύξουν προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της startup τους.

 

Κατόπιν οι ομάδες είχαν την ευκαιρία να έχουν 1:1 χρόνο με κάθε μέντορα του προγράμματος, ώστε εξατομικευμένα πια, να στοχεύσουν στην ενδυνάμωση τους και να ξεπεράσουν τα όποια εμπόδια.

Οι ομάδες μέσα σε ένα διάστημα μόλις δύο μηνών απέδειξαν πόσο αποφασισμένες είναι να επιτύχουν στην αγορά, πραγματοποιώντας την τελική τους παρουσίαση στους επενδυτές και δημοσιογράφους στις αρχές Σεπτεμβρίου 2019, ενώπιον της κριτικής επιτροπής.

 

 Στη φωτογραφία οι 8 ομάδες και τα logos τους.

Οι οκτώ ομάδες είναι οι εξής:

Alumni Reach (Ελλάδα) – Μια πλατφόρμα που βοηθά τις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν το δίκτυο των πρώην εργαζομένων τους συγκεντρώνοντας πληροφορίες και αναγνωρίζοντας με αυτόματο τρόπο τις πιο κατάλληλες επαφές.

Epsilon (Ελλάδα) – Μια λύση που επιτρέπει στα μέσα ενημέρωσης να ενισχύουν την επαφή με το κοινό τους και να λαμβάνουν feedback μέσω προσωποποιημένης online επικοινωνίας.

iqrate (Ελλάδα) – Μια υπηρεσία παροχής market intelligence για ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και τους συνεργάτες τους, η οποία τους δίνει τη δυνατότητα να βελτιστοποιήσουν την πολιτική τιμολόγησής τους και να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους.

Morphe (Ελλάδα) – Μια startup βιοτεχνολογίας που αναπτύσσει πιστά 3D-printed αντίγραφα της ανατομίας του ασθενούς (phantoms), με στόχο μια πιο αποτελεσματική ακτινοθεραπεία.

PlaceMe (Ελλάδα) – Μια εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας (AR) που επιτρέπει στους εμπόρους ειδών σπιτιού να προσφέρουν στους πελάτες τους τη δυνατότητα απεικόνισης των προϊόντων τους μέσα στον δικό τους χώρο.

Ramp (Ρουμανία) – Ένας AI βοηθός που παρακολουθεί τα meetings, κρατά σημειώσεις και προτείνει δράσεις βασισμένες στις συζητήσεις των συμμετεχόντων.

Realchain (Ελλάδα) – Μια πλατφόρμα tokenization για ακίνητα που βοηθά funds και διαχειριστές κεφαλαίων που επιθυμούν να τρέξουν Security Token Offerings (STO) για την αύξηση κεφαλαίου.

Summarly (Κύπρος) – Ένας έξυπνος βοηθός που εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο στους χρήστες, δημιουργώντας συνόψεις συνομιλιών ηλεκτρονικής αλληλογραφίας αξιοποιώντας τεχνολογίες μηχανικής μάθησης (ML) και επεξεργασίας φυσικής γλώσσας (NPL).

 

Κατά την ολοκλήρωση του δεύτερου κύκλου του EIT Digital Venture Program, στα τέλη Σεπτεμβρίου, οι 8 startups έλαβαν από €15.000 η κάθε μία, ανεβάζοντας τη συνολική χρηματοδότηση που έχει δοθεί μέσω του προγράμματος σε €230.000 σε 2 χρόνια!

Και οι οκτώ ομάδες που είχαν επιλεχθεί αρχικά ολοκλήρωσαν με επιτυχία το πρόγραμμα.

Οι κεντρικές ιδέες και τα services που προσφέρουν είναι εξαιρετικές, και είμαστε πολύ χαρούμενοι που τους βλέπουμε να κερδίζουν μέρα με τη μέρα την αγορά που απευθύνονται.

Τους ευχόμαστε καλή συνέχεια και πάντα επιτυχίες!