Στο πλαίσιο του 2ου Κύκλου του Προγράμματος Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης, αυτό τον μήνα πραγματοποιήθηκε ένα Workshop διάρκειας 3 ωρών με θέμα την Αποτελεσματική Διαχείριση Χρόνου στο πλαίσιο του 2ου Κύκλου Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου.
Είναι ένα πρόγραμμα που οργανώνεται και πραγματοποιείται που υλοποιείται σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), από την Prisma Consulting Athens και τον στρατηγικό της συνεργάτη της, την ENVOLVE Entrepreneurship  στο πολύ όμορφο αμφιθέατρο του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.
Απευθύνεται σε νέες και νέους επιχειρηματίες, καθώς και υφιστάμενους επιχειρηματίες προκειμένου να ενημερωθούν και να εξοικειωθούν με όλα τα επιχειρηματικά εργαλεία αλλά και να λάβουν εξατομικευμένη συμβουλευτική για κάθε νέα επιχειρηματική ιδέα.

Στόχο έχει να διαδώσει και να στηρίξει τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις αλλά και το επιχειρείν γενικότερα.

Κατά στη διάρκεια του 12μηνου προγράμματος  οι στόχοι του προγράμματος είναι:

  • Διάδοση και στήριξη του επιχειρείν
  • Στήριξη της Νεανικής Επιχειρηματικότητας
  • Δημιουργία προϋποθέσεων για προσέλκυση καινοτόμων ιδεών και νέων ομάδων – επιχειρηματιών
  • Παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης από έμπειρους Συμβούλους – Μέντορες που ανταποκρίνεται στις διαγνωσμένες ανάγκες της κάθε ομάδας και θα καλύπτει εξατομικευμένα τα κενά της
  • Παροχή δωρεάν σεμιναρίων επιχειρηματικότητας σε επιλεγμένες ομάδες
  • Διασύνδεση των συμμετεχόντων με την πραγματική αγορά
  • Δικτύωση με το οικοσύστημα των start up επιχειρήσεων
  • Ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση φορέων χρηματοδότησης καινοτόμων σχεδίων

 

 

Σκοπό με αυτό το workshop ήταν να εξετάσουν οι επιχειρηματίες τον τρόπο που διαχειρίζονταν τον χρόνο τους έως τώρα, να αναγνωρίσουν τα προσωπικά τους εμπόδια που πρέπει να αντιμετωπίσουν, καθώς και τα εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν, ώστε να γίνουν πιο αποτελεσματικοί στην επιχειρηματική τους καθημερινότητα.
Χρησιμοποιήσαμε 9 διαφορετικά τεστ αξιολόγησης και παρουσιάσαμε πολλά σύγxρονα εργαλεία διαχείρισης χρόνου και εργασίων.
Ευχαριστώ πολύ την Prisma Consulting Athens και τον Φραγκίσκο Θεοφύλακτο για την πρόσκληση, τις εξαιρετικές ομάδες για την συμμετοχή, καθώς και τον Δήμο Βούλας-Βάρης- Βουλιαγμένης και Κηφισιάς για την όμορφη φιλοξενία.
Εύχομαι από καρδιάς στις ομάδες καλή επιτυχία σε κάθε τους βήμα!